Zoeken

Werken op de weg en de onvoorziene uitdagingen

Een wegafzetting met verkeersregelaars en onze vertrouwde wegdekreiniger bleek een onverwachte wending te nemen.

wegdekreiniger n57 .jpg
wegdekreiniger n57 .jpg

Werken op de weg en de onvoorziene uitdagingen

De zon straalde gisteren fel toen ons team op pad ging met één van onze specialistische wegdekreinigers. Een klus die ons goed ligt en onder dit heerlijke zomerse weer nog beter. Onze operationele medewerkers zijn daarentegen gewend aan de buitenlucht, dag en nacht.

Maar gisteren bleek een gewone taak toch een onverwachte wending te nemen. Onze ploeg werd helaas geconfronteerd met agressieve en onrustige weggebruikers.

Bij deze situatie ging het om een wegafzetting met verkeersregelaars in positie, en onze vertrouwde wegdekreiniger om het asfalt weer te herstellen van een oliespoor.

Terwijl zij simpelweg bezig waren om de weg weer veilig en begaanbaar te maken, stootten ze op tegenstand van de weggebruikers. Gekke manoeuvres werden gemaakt om kegels te omzeilen en onvriendelijke woorden werden naar onze medewerkers geroepen.

Een situatie die niet enkel hinderlijk is, maar tevens gevaarlijk voor onze operationele medewerkers en overige weggebruikers. Het zorgvuldig plaatsen van de afzetting heeft immers als doel de veiligheid van zowel de automobilisten als onze medewerkers te waarborgen.

Stelt u zich eens voor dat we het asfalt niet zouden reinigen en een weggebruiker de controle verliest door een onopgemerkt oliespoor...

Laten we blijven streven naar veiligheid en efficiëntie, zodat iedereen aan het einde van de dag weer veilig naar huis kan! ☀