Zoeken

Veiligheid

Lees hier meer over veiligheid, ons WAVE-programma van VolkerWessels en de veiligheidsladder.

veiligheid

Wij vinden het elke dag belangrijk dat onze mensen veilig thuiskomen.
Veiligheid en veilig werken onder alle omstandigheden is voor ons daarom prioriteit nummer één.

We werken veilig, of we werken niet.

Dagelijks voeren wij risicovol werk uit en krijgen we te maken met onvoorziene omstandigheden, dit vraagt om een hoog veiligheidsbewustzijn van al onze mensen.

Daarom besteden wij veel aandacht aan opleidingen en trainingen, houden we tien keer paar jaar toolboxmeetings, werken we met het WAVE-programma van VolkerWessels, zetten we innovaties in om de veiligheid te vergoten en stimuleren we positieve bijdragen aan veiligheidsbewustzijn doormiddel van onze Veilig Werken Pluim. Daarnaast staan we jaarlijks ook een dag stil bij veiligheid tijdens de VolkerWessels Veiligheidsdag.

Het veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag binnen onze organisatie wordt ook gemeten aan de hand van de Veiligheidsladder. Wilchem is samen met KWS gecertificeerd op trede 4. Veiligheid begint bij de medewerkers die het werk realiseren. Door te blijven investeren in veiligheid, het bewustzijn en gedrag van medewerkers en door te leren van onveilige situaties en (bijna) ongevallen.

Klik hier voor onze certificaten

WAVE Programma

WAVE

Het WAVE-programma van VolkerWessels beschrijft de veiligheidswaarden en -regels, die we als organisatie hanteren. Met onze kernwaarde ‘we werken veilig of we werken niet’ altijd in het achterhoofd werken we doormiddel van het WAVE-programma aan een veilige werkomgeving en een verhoogd veiligheidsbewustzijn binnen de gehele organisatie.

WAVE: Wees Alert! Veiligheid Eerst! 

Want hoewel veiligheid in ons DNA zit en we ons vaak wel bewust zijn van de gevaren in ons werk, houden deze regels en waarden ons alert. 

Om ons WAVE-programma meer kracht bij te zetten, hebben we een video-animatie gemaakt die kort en krachtig laat zien waar het WAVE-programma van VolkerWessels voor staat.