Zoeken
Automatische kegelzetter

Verkeersmaatregelen

Veiligheid op en langs de weg

Bij een verkeersongeval of bij tijdelijke wegwerkzaamheden zijn verkeersmaatregelen van cruciaal belang. Het zorgt voor de veiligheid van hulpverleners, uitvoerders en andere weggebruikers en het zorgt voor een gestructureerde afhandeling van het incident.

Automatische kegelzetter

Automatische kegelzetter in actie

Verkeersmaatregelen

Verkeersmaatregelen

Tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen om een ongeval of incident op de weg zo snel mogelijk te isoleren en een veilig werkvak te creëren. Zo kunnen de hulpdiensten hun werk op een veilige manier uitvoeren.

Wanneer wij een oproep binnen krijgen waarbij onze inzet nodig is, zorgen wij ervoor dat een van onze incident coördinatoren zo snel mogelijk op locatie is.

Hij of zij inspecteert en bepaalt in overleg met de uitvrager en onze meldkamer welk team en welk materieel ingezet moet worden. Wij beschikken over een uitgebreid wagenpark, met onder andere actiewagens, tekstwagens, botsabsorbers en wegdekreinigers. Zo zorgen wij altijd voor de juiste inzet.

Richtlijnen

Het is onmogelijk om elk incident van tevoren te beschrijven. Daarom zijn er richtlijnen opgesteld die gehanteerd worden bij incidenten in het verkeer: de REVI (richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten). Al deze beschreven richtlijnen hebben als eerste doel om een veilige situatie te creëren. Wilchem werkt door het hele land en kan vanuit verschillende locaties snel ter plaatse zijn.

Naast kennis van deze richtlijnen voor incidenten in het verkeer, zijn al onze medewerkers die ingezet kunnen worden voor werkzaamheden op de weg, hier natuurlijk voor opgeleid. De meeste collega's beschikken over een certificaat Vakman Tijdelijke Verkeersmaatregelen BRL9101 en Verkeersregelaar. Daarnaast hebben we enkele Verkeersspecialisten in ons team. Zo zijn we altijd in staat om de klus veilig met elkaar te klaren.

Hieronder een aantal situaties waarvoor u ons kunt inschakelen:

Spoedeisende verkeersmaatregelen (calamiteiten)

  • Plaatsen van verkeersmaatregelen na een ongeval op de snelweg;
  • Verkeersmaatregelen bij storingen bij bruggen en tunnels;
  • Zicht wegnemen bij ongevallen met het door ons ontwikkelde calamiteitenscherm.


Reguliere verkeersmaatregelen

  • Wegafzettingen bij onderhoud aan de weg of aan kunstwerken;
  • Wegafzettingen bij evenementen;
  • Aanvragen en inplannen verkeersmaatregelen bij de wegbeheerder.

De juiste middelen en materieel

Wilchem beschikt over alle benodigde middelen om spoedeisende en reguliere verkeersmaatregelen veilig en effectief uit te voeren. Ons materieel bestaat onder andere uit Botsabsorbers (TMA), actiewagens, tekstwagens, voorwaarschuwingswagens, bebording, hekken, mobilights en mobiele rijstrooksignalering (MRS’en).

 

De automatische kegelzetter

De automatische kegelzetter

Stap in de toekomst van wegafzettingen

Wilchem zet de trend als eerste in Nederland met deze innovatie. Namelijk: de eerste vol automatische kegelzetter met achterlader, ontwikkeld in samenwerking met EBO van Weel. 

Compact, efficiënt en veilig – de automatische kegelzetter is ontworpen voor een optimale wendbaarheid op smalle wegen, zoals bruggen en tunnels. Daarnaast kan het voertuig met precisie en gemak invoeg- en uitvoegstroken voorzien van kegels. 

Dankzij de veelzijdige montagemogelijkheden kan deze innovatie op diverse voertuigen worden geïnstalleerd, waardoor het een ware multitasker is.

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Als specialisten in incidentmanagement streven we naar voortdurende verbetering en daarom delen we graag onze uitvinding met andere bedrijven. Samen maken we onze branche nóg veiliger. 

Bekijk hieronder onze vol automatische kegelzetter in actie op het Circuit van Zandvoort, waar we de concurrentie aangaan met een Formule 3 racewagen! 🏎️💨