Zoeken
Bas administratief medewerker

De administratie afdeling

Interview met Bas

Bas administratief medewerker

Maak kennis met Bas

Even voorstellen: Wie ben je en wat is jouw functie binnen Wilchem?
Ik ben Bas Klomp en ik ben in januari 2021 begonnen bij Wilchem. Wat me aantrok tot Wilchem was de dynamiek, de mogelijkheden en de branche zelf. Het is een omgeving waarin afwisseling en groei centraal staan, en daarom ben ik hier met veel plezier aan de slag. Mijn carrière hier begon op de urenadministratie, waar ik aanvankelijk voor 4 dagen per week aan de slag ging. Maar dat werd al gauw 5 dagen. 

Na ongeveer 1,5 jaar maakte ik de overstap naar de functie van administratief medewerker. In deze rol breidde mijn takenpakket zich uit naar onder meer het opstellen van kostenoverzichten en het maken van rapportages. Daarnaast ondersteun ik een projectleider bij zijn projecten en zorg ik voor de administratieve afhandeling ervan.

Een van de meest boeiende aspecten van mijn werk is het beheer van een van de grootste klanten van Wilchem. Dit zorgt voor een goede afwisseling in mijn taken, en dat maakt mijn werk hier extra leuk. 

Hoe ben je terecht gekomen bij Wilchem als administratief medewerker?
Mijn achtergrond omvat een afgeronde studie bedrijfsadministratie op mbo niveau 4, voltooid aan het Zadkine in Rotterdam. Direct na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen in de functie van administratief medewerker. Voordat ik bij Wilchem aan boord kwam, heb ik 1,5 jaar gewerkt bij een verzekeringsmaatschappij en een grote horecaketen. Bij beide partijen was ik betrokken bij de projectadministratie.

Welke specifieke taken en verantwoordelijkheden vallen onder jouw functie?
Mijn werkzaamheden variëren gedurende de week, dus ik ben flexibel in mijn taken. De ene dag besteed ik mijn tijd aan het doorgeven van urenregistraties van onze uitzendkrachten aan het uitzendbureau, terwijl ik op een andere dag druk ben met bankzaken, zoals het boeken van transacties en het verwerken van afschriften van de vorige dag.

Een van de aspecten van mijn functie die ik echt waardeer, is de vrijheid die ik heb bij het plannen van mijn taken. Natuurlijk moeten de taken op tijd worden voltooid, maar ik heb de flexibiliteit om te bepalen wanneer ik ze uitvoer.

Zo draag ik ook één keer per maand bij aan de maandafsluiting door productiegegevens in te voeren. Tijdens deze periode voer ik niet alleen de cijfers in om de winst te bepalen, maar kijk ik ook naar waar we eventuele verliezen hebben geleden. Dit helpt ons inzicht te krijgen in wat er gebeurt en hoe we onze processen kunnen verbeteren.

Een ander belangrijk aspect van mijn rol is het aanvragen van kredietwaardigheidsinformatie voor bedrijven die nieuwe klanten worden en projecten voor ons uitvoeren. Dit is van vitaal belang, vooral omdat we een 24/7-bedrijf zijn en dit soms zelfs in het weekend moet worden gedaan. De informatie die ik verzamel, wordt direct gedeeld met de meldkamer, omdat dit aanzienlijke invloed kan hebben op onze bedrijfsvoering.

Wat spreekt jou het meeste aan?
Met plezier werk ik met cijfers! Daarnaast maakt mijn functie het ook extra leuk door de hoeveelheid contact die ik heb met onze medewerkers. Eigenlijk is het veel veelzijdiger dan de meeste mensen denken bij een administratieve baan. 

Ik ben betrokken bij allerlei facetten van het bedrijf en heb zo nu en dan interactie met klanten, vooral als het om projecten gaat. Het werk is zeer afwisselend.  Geen dag is hetzelfde, en zelfs elke week verschilt van de vorige. Dit is zeker te danken aan de branche waarin we actief zijn.

Wat ik bijzonder leuk vind aan mijn werk, is dat ik soms meega naar projecten om de werkzaamheden te observeren die we factureren. Dit niet alleen helpt me om het werk beter te begrijpen, maar maakt mijn werk ook heel boeiend en dynamisch.

Wat zijn enkele uitdagingen waarmee je te maken krijgt in de branche incidentmanagement?
Het mooie aan mijn werk is de diversiteit aan klussen die we behandelen en uitvoeren. Én dus factureren. Hierdoor blijft het interessant en leuk. Elke week staan we voor nieuwe uitdagingen. De ene week kan het gaan om het opruimen van een drugsafvaldumping, terwijl we de volgende week wellicht een oliespoor van 10 kilometer moeten opruimen. Deze variatie houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik voortdurend nieuwe dingen leer op het gebied van administratie. 

Hoe zorg je ervoor dat de uitdaging blijft in jouw rol?
Dankzij regelmatige gesprekken met Danny, onze financieel manager, werk ik voortdurend aan het stellen en behalen van nieuwe doelen. Dit vindt ik heel erg fijn om ergens naar toe te werken en stappen te zetten. Ik groei graag verder in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast ben ik van tijd tot tijd op locatie te vinden om het werk in actie te zien. Dit is cruciaal om te begrijpen hoe onze activiteiten zich vertalen naar onze administratieve processen. Ook bezoek ik onze andere locatie in Zaandam, waar ik de administratie verzorg. Dit stelt me in staat toegankelijk te zijn voor de medewerkers daar en te laten zien dat we als team samenwerken.

Kortom, een zeer veelzijdige functie waarbij ik mogelijkheden krijg om mijn vaardigheden te benutten en te laten groeien!