icon-arrow-right
HomeAssetmanagement

Assetmanagement

De dienstverlening van Wilchem kan naast het oplossen van incidenten ook bestaan uit gepland werk wat al dan niet voortkomt uit een incident. De diversiteit van dit werk is groot. Van het uitvoeren van testen tot het reinigen van tunnelbakken. En van het vervangen van brugdelen tot het reinigen van een serie sluisdeuren.We noemen dit assetmanagement

 

Op deze pagina kun je de volgende informatie vinden:

Wat is assetmanagement?

Bij assetmanagement draait het om het managen van de assets. De vertaling van asset vanuit het Engels is ‘bedrijfsmiddel’.  Assetmanagement (ook wel onderhoudsmanagement genoemd) is het in balans houden van prestaties, kosten en risico’s tijdens het gebruik van de asset. Er wordt gekeken naar de hele levensduur van een asset.

 

Eén van de sterke punten van assetmanagement is dat de rolverdeling en verantwoordelijkheden worden vastgelegd. Wat is assetmanagement?

Wilchem als service provider

Wilchem treedt doorgaans op als service provider op verzoek van een asset manager. Hieronder een altijd voorbeelden uitgelicht:

Reinigen sluisdeuren

Wilchem verzorgt het reinigen van sluisdeuren. De sluisdeuren zitten vol slib en ander vuil wat er onder hoge druk afgespoten wordt. Wilchem gebruikt hiervoor de manitoe met daarop een speciaal door Wilchem ontwikkelde 5-koppige hogedrukspuit. Hierdoor geschiedt het reinigen van de enorme sluisdeuren zo efficiënt mogelijk.

Reinigen sluisdeuren? Wilchem staat voor je klaar

Reinigen tunnelkelder

Als gevolg van een incident in een tunnel is er bluswater in de tunnelkelder en naastgelegen sloot terechtgekomen. Voor de beheerder van de tunnel heeft Wilchem de tunnel geleegd en gereinigd. Vervolgens is de verontreiniging uit de sloot verwijderd. 

Reinigen tunnelkelder? Wilchem staat voor je klaar

+