Zoeken
harre

Operationeel medewerker Harre

Interview met Harre

harre

Maak kennis met Harre

Even voorstellen: Wie ben je en wat is jouw functie binnen Wilchem?
Ik ben Harre, operationeel medewerker sinds 2019. Hiervoor werkte ik bij een autoberging waarbij ik hier en daar al het nodige gezien had aan incidenten op de weg. 

Wat zorgde ervoor dat je de overstap naar Wilchem maakte?
Ik ben iemand die van afwisseling en spanning houd. Als ik elke dag hetzelfde werk moet doen word ik niet gelukkig. Toen ik kennismaakte met Wilchem kwam die diversiteit aan werkzaamheden meteen naar voren en dat sprak mij dus heel erg aan. Daarnaast merkte ik dat als je wilt groeien, Wilchem dat stimuleert en die mogelijkheden ook biedt. En daar was ik naar op zoek op dat moment, ik wil me graag ontwikkelen en nieuwe dingen leren.

Hoe ziet een werkdag bij Wilchem eruit voor jou?
Elke dag is echt anders. De meldkamer krijgt een melding binnen en wij stappen zo snel mogelijk in de auto. Onderweg zijn we bezig om de juiste informatie te verzamelen en ons zo goed voor te bereiden op het werk wat we moeten gaan doen. Dit kan gaan om een ernstig incident op de snelweg waar wij de nodige verkeersmaatregelen moeten treffen, een oliespoor in de haven wat schoongemaakt moet worden of bijvoorbeeld een dumping met onbekende chemicaliën die wij veilig moeten opruimen. 

Die afwisseling vind ik geweldig!

Wat heb je nodig om dit werk te doen?
Wij zeggen wel eens tegen elkaar je moet wel een beetje gek zijn om dit werk te doen. Want door die diversiteit maak je soms ook heftige dingen mee, daar moet je mee om kunnen gaan. Onze drive is altijd alles weer zo snel mogelijk opruimen alsof er niets gebeurd is en dan moet je soms echt wel even een knop omzetten. Je collega’s zijn hierin ook belangrijk, we steunen elkaar daarin als het nodig is.

Hoe ziet jouw toekomst eruit bij Wilchem?
Mijn doel was lid worden van het ERT Team, daarvoor moet je naast de verplichte trainingen die Wilchem aanbiedt ook veel leren uit de praktijk en van mijn collega’s. Dat doel heb ik ondertussen bereikt! Dus als je iets zelf kan sturen binnen Wilchem is het wel je eigen ontwikkeling.