icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Incident Management Container (IMC)

In het kader van het Project Fileproof (2007) van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft Wilchem nagedacht over slimme oplossingen om file veroorzaakt door incidenten terug te dringen.

Container incidenten

Een incident waarbij een vrachtwagen betrokken is leidt veelal tot veel vertraging. Wanneer hierbij een (tank)container betrokken is, al dan niet geladen met (gevaarlijke) stoffen, dan loopt de hoeveelheid (kijk) file al snel op. Het bergen van een dergelijk vervoermiddel kan al snel een aantal uren duren.

 

Wilchem heeft vanuit deze situatie nagedacht over een transportmiddel waarop een gecrashte (tank) container, zonder ter plaatse een eventuele schade of lekkage te verhelpen, geplaatst en naar een veilige locatie vervoerd kan worden. 

 

Een dergelijke locatie, waarop de schade aan of lekkage van de (tank) container veilig verholpen kan worden, is in 2012 in Rotterdam geopend.

Het ontwerp

De mobiele lekbak is eigenlijk een enorme lekbak op een dieplader. In de lekbak zitten voorzieningen om (tank)containers van 20 t/m 45ft te plaatsen. De lekbak is zo uitgerust dat deze eenvoudig weer kan worden geledigd door een vacuümwagen of - trailer.