Zoeken
Bennie

Incidentcoördinator Bennie

Interview met Bennie

Bennie

Maak kennis met Bennie

Even voorstellen: Wie ben je en wat is jouw functie binnen Wilchem?
Ik ben Bennie, incidentcoördinator sinds 2020. Naast het werk van incidentcoördinator ben ik ook lid van het ERT-team, waarbij ik net terug ben van een klus in Portugal. 

Waar staat ERT voor en wat doet dit team eigenlijk?
Het staat voor Emergency Response Team. Wij worden ingezet bij allerlei problemen op schepen buiten Nederland. Elke klus is anders; van brand in een machinekamer; problemen op een tanker met chemicaliën of een lading die snel van boord moet omdat er problemen zijn met het schip. Het is heel veelzijdig. 

Hoe kom je in het ERT-team? 
Binnen Wilchem was er een selectie dag en daar heb ik meegedaan. Naast een medische keuring, krijg je dan ook verschillende trainingen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het werk. Een van die trainingen is de Opito Bosit training, waarin je alles leert over veilig werken en handelen in een offshore omgeving en je leert hoe je jezelf onderwater uit een helikopter kunt redden.

Over welke eigenschappen moet je beschikken?
Je moet flexibel zijn en snel kunnen schakelen, dit omdat je vaak van te voren niet weet wat je exact gaat aantreffen. Daarnaast moet je je constant ontwikkelen en traingingen volgen, dus de wil om te leren moet er zeker zijn.

Wat is er zo mooi aan dit werk?
Dit werk is zo divers, je leert van elke klus. Niet alleen het werk is steeds anders, maar ook elk schip. Van te voren heb je vaak weinig informatie dus je moet de situatie ter plekke goed en snel inschatten voor je aan de slag gaat. Hier leer je veel van en het maakt je flexibel. Ik ben net 3 weken in Portugal geweest, het reizen, nieuwe mensen ontmoeten en het avontuur maken het werk extra leuk!