icon-arrow-right
HomeProjecten Inzet calamiteiten trailer A27

Inzet calamiteiten trailer A27

Via een spoedmelding naar onze meldkamer werd om assistentie gevraagd voor het transport van een lekkende cement trailer.

Berging cement trailer

De lekkage was ontstaan doordat de voorste as van de trailer was vast gelopen. Hierdoor ontstond er veel warmte, met als gevolg dat het vet in de as ontbrandde en er een kettingreactie ontstond op de trailer. De brand werd zo warm dat er een gat in de tankwand ontstond en de cement uit de tank begon te lopen.

 

Na het blussen van de brand is de cement trailer dichtgemaakt en met behulp van een kraan in onze specialistische lekbak geplaatst. In de tijd dat de trailer werd vastgezet is de weginspecteur van Rijkswaterstaat vooruit gereden om de hoogte van de portalen en borden op te meten. Dit in verband met de hoogte van de combinatie, namelijk 5,20m. Met deze hoogte kon niet onder een viaduct door worden gereden. Hierdoor is besloten naar de locatie van bergingsbedrijf Kooijman in Vianen te rijden. Hier is de cement trailer uiteindelijk uit de lekbak getakeld voor verdere vervolgstappen.

 

Feiten & cijfers

+