icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gedumpte vaten en jerrycans

Wilchem wordt regelmatig ingeschakeld door bedrijven en gemeenten om gedumpte vaten of jerrycans met chemicaliën op te ruimen. Deze worden bijvoorbeeld in het buitengebied van een gemeente gedumpt, op een parkeerplaats achtergelaten of in de berm geplaatst. Omdat de inhoud niet altijd bekend is, is veiligheid en zorgvuldigheid erg belangrijk. Aan ons de taak om de vaten of jerrycans vakkundig op te ruimen en waar nodig de locatie te reinigen. Dit om zo het milieu niet verder te belasten.

Verwerken en afvoeren vaten chemische (afval)stoffen

Bij een melding van een incident gaan we naar de desbetreffende locatie waar chemische (afval)stoffen zijn gedumpt of achtergelaten. Zo kregen we een melding van een gemeente waar zich een dumping van chemische (afval)stoffen had voorgedaan. We zijn ingeschakeld deze af te voeren en te verwerken. Omdat niet duidelijk was of de vaten op de bodem hadden gelekt, is er een bodemonderzoek uitgevoerd en zijn er monsters genomen van de grond en de geopende vaten. De vaten zijn afgevoerd naar een erkende inzamelaar.