icon-arrow-right
Home Chemische afvalstoffen gedumpt in natuurgebied Gelderse gemeente

Chemische afvalstoffen gedumpt in natuurgebied Gelderse gemeente

Actueel

Dumpingen van chemische afvalstoffen lijken nog niet af te nemen in Nederland. Nog regelmatig wordt Wilchem ingeschakeld om dumpingen van xtc laboratorium verdachte chemicaliën op te ruimen. Afgelopen woensdag 23 april 2014 was het weer raak, nu in een prachtig stukje natuur in een Gelderse gemeente.

Mix van chemicaliën

Het grootste risico voor burgers die een dergelijke dumping aantreffen is bedwelming door giftige dampen. Hiernaast is fysiek contact met dergelijke chemicaliën, meestal afvalstoffen, af te raden. Draai nooit een jerrycan open om er aan te ruiken!

 

Deze opdracht bestond uit het verwijderen van circa 100 jerrycans met verschillende producten. Nadat twee vissers de politie hadden in geschakeld, er onderzoek op de xtc verdachte afvalstoffen was uitgevoerd, heeft Wilchem de locatie veilig gesteld (met persoonlijke beschermingsmiddelen) en de producten klaar gemaakt voor transport.

 

Een aantal verpakkingen was verontreinigd of buiten de UN keuringstermijn, deze zijn verpakt in een geschikte verpakking.

Wilchem alarmlijn

Wilchem staat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor haar opdrachtgevers klaar om dit soort opdrachten ter hand te nemen. Binnen Wilchem is een zeer uitgebreide expertise aanwezig in het werken met verschillende gevaarlijke (afval) stoffen.

 

U kunt Wilchem bereiken via 0800 870 20 20

+