icon-arrow-right
Home Wilchem verzorgt cursus 'Veilig werken langs de weg' voor medewerkers Vaarwegen Zuid-Holland

Wilchem verzorgt cursus 'Veilig werken langs de weg' voor medewerkers Vaarwegen Zuid-Holland

Actueel

Binnen het contract Vaarwegen Zuid-Holland worden 21 bruggen en 5 sluis complexen onderhouden. De meeste bruggen liggen in een snelweg, waaronder de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam (A16).

Om het onderhoud uit te kunnen voeren, moeten er werkzaamheden gedaan worden binnen een afzetting. Dit gaat om onderhoud van de slagbomen, camera’s, maar ook om civieltechnisch onderhoud zoals; het vegen van het wegdek en het controleren van de geleiderail en wegmeubilair.
 
Wilchem verzorgt de wegafzetting voor ViVo (combinatie VolkerInfra en Van Oord) en voert de civieltechnische werkzaamheden uit. De werknemers van ViVo hebben een cursus 'Veilig werken langs de weg' gevolgd (CROW 96a), omdat dit voor het uitvoeren van de werkzaamheden nodig is. 
Deze cursus werd verzorgd door Wilchem in Papendrecht. Tijdens de cursus is de regelgeving besproken, tevens zijn er praktijkvoorbeelden besproken die specifiek zijn voor de afzettingen binnen het Vaarwegencontract. Na de lunch zijn alle MOG’s (mogelijk ongewenste gebeurtenis) besproken die in de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Dit ging om weggebruikers die rode kruizen hebben genegeerd en ineens in het werkvak stonden, automobilisten die de pylonen gebruiken om te slalommen. Maar ook over hoe men naar de werkplek toe liep door gebruik te maken van de ruimte tussen de geleiderail en de railing van de brug. Het bleek dat deze ruimte niet toegankelijk was en zelfs hiervoor niet gebruikt mag worden. Hiervoor zal nu een andere oplossing worden gezocht.
 
Het is een goed verzorgde leerzame dag geweest.

+