icon-arrow-right
HomeOver WilchemInspiratie Vrijdag de 13e , Treinongeval N15

Vrijdag de 13e , Treinongeval N15

Actueel

Door een botsing tussen twee goederentreinen is het goederenvervoer op het spoor in de Rotterdamse haven enige tijd verstoord geweest. De goederentreinen botsten afgelopen vrijdag rond 11.00 uur frontaal op elkaar op de Maasvlakte. Twaalf wagons ontspoorden en twee machinisten in de ene trein raakten lichtgewond. De machinist van de andere bleef ongedeerd.

Samenwerking Wilchem - ProRail - Havenbedrijf - Inspectie IL & T

Wilchem heeft ProRail ter plaatse ondersteund, omdat er mogelijk sprake was van lekkage van gevaarlijke stoffen. Dit bleek echter niet het geval. Wegbeheerder Havenbedrijf Rotterdam heeft Wilchem verzocht om de noodzakelijk verkeersmaatregelen te treffen om het verkeer in goede banen te leiden.

 

Om dit te verzorgen heeft Wilchem onder andere calamiteitenschermen (anti kijkfile schermen) geplaatst om het zicht op het ongeval weg te nemen. De opruimwerkzaamheden zijn zondagmiddag 15 april rond het middaguur afgerond.


De Inspectie Leefomgeving en Transport stelt een onderzoek in naar het ongeval, dat zich onder een viaduct voordeed. Ook de spoorwegpolitie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Verder waren onderzoekers van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid ter plaatse om te kijken of er nader onderzoek nodig is.

+