icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 juni 2012

Wilchem helpt ziekenhuis bij lekkage gevaarlijke stof

In ziekenhuizen zijn verschillende gevaarlijke (afval) stoffen aanwezig voor diverse doeleinden. Deze worden meestal netjes opgeslagen conform wet- en regelgeving. Toch gaat het wel eens mis met gevaarlijke (afval) stoffen.

Lekkende jerrycans met waterstofperoxideoplossing

 

In de opslagvoorziening voor gevaarlijke stoffen stonden een aantal 5 liter jerrycans met een waterstofperoxide oplossing. De melding van het ziekenhuis was dat er een azijnzuurachtige lucht/damp in de ruimte hing en dat waarschijnlijk iets lekgeraakt was.

Bij Wilchem is niet bekend waarom de verpakkingen zijn gaan lekken, dit kan verschillende oorzaken hebben. Wilchem heeft ervoor gezorgd dat het gevaarlijke product uit de lekkende verpakkingen is verwijderd conform vigerende wet- en regelgeving.

Voor deze opdracht is het Safety & Salvage team met Safety Unit ter plaatse geweest en de werkzaamheden zijn in overdrukpak uitgevoerd om maximale bescherming te bieden aan de uitvoerende medewerkers.